Изкачват северната стена на НБ "Иван Вазов" по алпийски способ - DC news

Изкачват северната стена на НБ „Иван Вазов“ по алпийски способ

В изкачването могат да се включат и деца, започва в 11.00 ч.

През месец септември НБ „Иван Вазов“ – Пловдив се включва в инициативата „Европейски дни на наследството 2020“. Центърът на събитията е днес и утре – 19-ти и 20-ти септември, но част от тях започват по-рано, а други ще завършат до края на месеца.

Детският отдел ще работи извънредно днес – 19-ти септември от 10.00 до 17.00 ч., като ще бъдат изнасяни беседи на тема европейско културно наследство, а желаещите ще могат да се запишат за читатели на библиотеката.

Отново днес на първи етаж на НБ „Иван Вазов“ в 10.00 ч. ще бъде открита изложба „Символи на държавността“,  представяща част от личната колекция на доц. д-р Людмил Георгиев /дългогодишен полицейски служител и настоящ преподавател по „Криминалистика/ от над 750 полицейски, пожарникарски, армейски и военноморски фуражки, шапки, барети, пилотки, калпаци, шлемове и каски от цял свят.

Паралелно с това в изложбените пространства на Общинския съвет в Пловдив, пак от колекция на доц. Георгиев, библиотеката, Общинския съвет  и Нумизматичното дружество „Филипопол“, се представят униформи от същия характер.

Своеобразен център на събитията днес и утре

ще бъде изкачването на северната страна на библиотеката по алпийски способ от 11.00 до 16.00 ч. Освен НБ „Иван Вазов“, съорганизатори са Община Пловдив, Съвместното командване на специални операции /СКСО/, Асоциацията за социална, здравна и правна помощ и Клуб за изкачвания „Агарта“. В изкачването, с помощта и под контрола на специалисти, могат да се включат деца от различни възрасти.

Паралелно с това във фоайето на първия етаж на НБ „Иван Вазов“ на 19 и 20 09. ще може да бъде разгледана и  изложба, представяща исторически данни за Аероклуб – Пловдив, парашутни екипировки и други пособия за парашутизъм. По същото време във Виенския павилион в Цар Симеоновата градина ще има събития за малки и големи, свързани с авиоделото.

Подобни статии

Top