Изключителен първи ден за „златните момичета“ на европейското

Ансамбълът получи най-висока оценка на 5 обръча, великолепно представяне и на девойките в Гуадалахара

Фантастичен първи състезателен ден за България на Европейското първенство в Гуадалахара (Испания). Ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс взривиха залата с изпълнението си на съчетанието с 5 обръча и получиха страхотната оценка от 23.100 точки, която е най-високата на турнира. Нашите момичета са с най-високата оценка за изпълнение от всички 8.800 – Русия е с 8.100, Италия е с 8.400, а оценката за трудност на нашите момичета е 14.300 – втора по сила.

Така ансамбълът ни излезе начело за многобоя във временното класиране и се класира за финала на съчетанието с 5 обръча с първа оценка.

В отборното класиране България е втора във временното класиране – отборният медал е сбор от оценките на ансамбъла в двете съчетания за многобоя, както и 6-те най-силни оценки при девойките в квалификациите.

По-рано вчера девойките играха съчетанията си с обръч и топка. Нашите момичета в състав Татяна Воложанина, Анна Келман и Елизабет Йовчева играха много силно и със сбор от 65.225 т. се наредиха на второ място във временното класиране.

Анна Келман игра с обръч и се представи отлично, за което бе оценена с 16.525 т., а Елизабет Йовчева изигра съчетанието си с топка и въпреки, че имаше неточност също получи висока оценка – 15.900.

Оценката на Татяна Воложанина от 16.800 е четвърта по сила на уреда и е втора оценка, с която Таня се класира за финала. Оценката на Анна Келман е пета по сила на уреда. На топка Татяна имаше неточност, а оценката 16.000 е 10-та по сила и е пета за влизане във финала. Елизабет Йовчева се нарежда непосредствено след Татяна на топка.

След първия състезателен ден отборът на България е със сбор от 88.325 т. и е втори във временното класиране като преди нас е само тимът на Русия със сбор от 93.650 т., трети е отборът на Украйна със сбор от 86.225 т., а четвърти е отборът на Италия, който има сбор от 85.800 т. Именно тези четири отбора оформят най-силния поток „Е“, който днес ще стартира в 18:25 часа българско време с изпълненията на бухалки и ленти при девойките и съчетанието с 3 топки и две въжета при ансамблите.

След края на днешния ден ще се знаят медалистите отборно, както и медалистите при ансамблите за многобоя на Европейското първенство, както и ще бъдат определени финалистите при ансамблите и финалистите при девойките на бухалки и лента.

Вчера съдии за България бяха – Филипа Филипова за трудност на обръч при девойките и Даниела Велчева за изпълнение при ансамблите.

Снимки: БФХГ

Подобни статии

Top