Изключително тежко е състоянието на единия работник от взривения цех в Драгор

Единият работник – 98% изгаряния, другият – с 20%

Изключително тежко е състоянието на по-възрастния пострадал работник при взрива и пожара в леярския цех на завода за магнитни дискове в пазарджишкото село Драгор, съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. Както вече DCNEWS съобщи, те са настанени в Клиниката по изгаряния на болницата.

57-годишният мъж е с 98% изгаряния и опасност за живота. Раните му са обработени, направени са му операции и в момента е на апаратна вентилация.

Вторият пострадал работник –  37-годишен мъж, е с 20% шокови изгаряния. За него следващите денонощия ще са критични, както е при всички пациенти с подобни термични травми, съобщиха от пресслужбата на лечебното заведение.

Двама работници са с тежки изгаряния след взрив в леярски цех край Пазарджик 

Припомняме, че снощи около 20:26 часа, в дежурната част при РУ на МВР – Пазарджик е бил получен сигнал за настъпил инцидент в леярския цех на фирма, намиращ се в с. Драгор, обл. Пазарджик. По първоначални данни е била възникнала авария в машина за топене на метал, като двама от служителите на фирмата, занимаващи се с поддръжката се опитали да я отстранят. Касаело се е за дефектирал клапан с хидравлично масло под налягане.

Прокуратурата наблюдава взрива в леярския цех край Пазарджик

След два неуспешни опита да премахнат неизправността,  клапанът изпуснал хидравлично масло във вана с разтопен метал, който започнал да се разпръсква наоколо. Двамата служители са получили изгаряния, като са били откарани първо в Центъра за Спешна медицинска помощ в  Пазарджик, а след това в Клиника по изгаряния при УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

Подобни статии

Top