Излекуваните от COVID-19 повече от приетите в МБАЛ -Асеновград

Последна информация за ситуацията с коронавируса в Асеновградско

Заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и борба срещу коронавируса COVID-19 в община Асеновград беше проведено днес.

„За съжаление, навлязохме в трета пандемична вълна на коронавируса. Добре е обаче, че здравната система към момента е много по–подготвена, отколкото в началото, когато вирусът не беше познат на никого.“ С тези думи кметът на Асеновград и председател на щаба доктор Христо Грудев откри заседанието. Той съобщи, че медиците от болницата в града се грижат неуморно за пациентите и се справят добре със задълженията си. Доктор Грудев припомни, че отново е открит „зелен коридор“ за масова ваксинация – тази неделя от 09:00 ч. до 14:00 ч.

Справка от Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Пловдив за заболеваемостта в община Асеновград, за периода от 22.03.21 г. до 25.03.21 г., включително, сочи, че общо заболели от COVID-19 са 168 души.

В ромския квартал „Лозница“ в града има установени 20 случая. Контактните лица се карантинират.

Във Военното поделение на Асеновград са констатирани седем военнослужещи с положителен PCR тест. Само двама от тях са проявили симптоматика. Контактните на заразените военни са шест души, които са поставени под домашна карантина.

По информация на управителя на МБАЛ – Асеновград доктор Иван Червенков, към днешна дата има повече изписани, отколкото приети в болница. Няма деца с положителни проби за коронавирус.

До обедните часове на днешния ден хоспитализираните в МБАЛ – Асеновград са 70 души с диагноза COVID-19. 18 от тях са в специализираното отделение. 47 са настанени в Първо вътрешно отделение и Второ вътрешно отделение.

Други петима са в интензивния сектор. Червенков увери, че болницата разполага с достатъчно ваксини.

В „Медицински център I“ обстановката е спокойна, като има само един карантиниран.

В РУ – Асеновград е установен един заболял от коронавирус полицейски служител. В Противопожарната служба няма заразени с COVID-19, има един контактен, който е под карантина.

Подобни статии

Top