Излиза първият в Пловдив Наръчник на активния гражданин - DC news

Излиза първият в Пловдив Наръчник на активния гражданин

Наръчникът „Бъди активен в Пловдив“ дебютира на Фестивала „Академия за родители“

Сдружение „Безопасни детски площадки“ представя наръчник с контакти и телефони, на които гражданите на Пловдив могат да подават сигнали при нередности на площадката за игра, вандализъм, домашно насилие, онлайн тормоз.

Наръчникът популяризира публични канали за връзка с институции и организации в града – общината и районните администрации, Държавна агенция за закрила на детето и др.

Това е първият подобен проект, който включва възможностите за гражданска активност в Пловдив. Сдружението има опит с подобни наръчници в София.

Наръчникът в джобен формат ще направи своя дебют на хартия на Фестивала „Академия за родители“ на 20 май, който ще се състои на Младежкия хълм в Пловдив, Plovdiv Stage Park.

Справочникът ще е наличен и на сайта на сдружението, както и в профилите му в социалните медии.

„С този проект цели да подпомогнем пловдивчани, които споделят отговорността за безопасността на децата в деца, както и за състоянието на публичната среда. Надяваме се, че всеки, който търси начин за стигне до отговорните институции, или има нужда от помощ при инцидент, жертва е на насилие, ще се възползва от ресурса“, заяви Мая Цанева, председател на организацията.

Top