Изловиха поредните пияни, дрогирани и неадекватни зад волана

Няколко са арестите още в първите часове на Новата година

Куп дрогирани и пияни шофьори са засечени в първите часове на Новата година, отчетоха от Областната дирекция на полицията в Пловдив.

При проверка на улица „Константин Геров“ 38 А е установен 61-годишен, криминално проявен мъж, който управлявал лек автомобил „Мерцедес“ с концентрация на алкохол в кръвта от близо 2 промила. Мъжът отказал да му бъде направена кръвна проба, задържан е за 24 часа. Започнато е бързо производство по чл. 343Б ал 1 от НК.

На ул. „Македония“ 107 служители на Първо РУ спрели за проверка „Хонда Сивик“. Автомобила управлявал 29-годишен с видимо неадекватно поведение. Проверяващите го отвели в районното полицейско управление и след направен тест се оказало, че мъжът е дрогиран.

Дрогиран 30-годишен водач е установен и при подаден сигнал за ПТП на кръстовището между бул. „Свобода“ и ул. „Перущица“. Полицейските служители са установили самокатастрофирал автомобил с марка „БМВ“. Проверката показала, че мъжът няма шофьорска книжка и е в срок на изтърпяване на наказание като управлява автомобила, без да е правоспособен водач. Направения тест е отчел, че лицето е шофирало под въздействието на алкохол. В последствие положителен резултат е отчела и направената проба за наркотици. На водача са съставени 2 акта по Закона за движение по пътищата, а самият той е задържан в ареста.

В първите часове на 2020 година в задържан и 62 – годишен асеновградчанин, шофирал под въздействие на алкохол. 

43-годишен пловдивчанин пък е посрещнал Новата година в Районното управление на Стамболийски. Водачът на лек автомобил „Фиат Пунто“ е спрян за проверка, но се представил с други имена и ЕГН.  Започната е предварителна проверка за престъпление по чл. 270 ал 1 от НК.

По случаите са образувани бързи производства.

Подобни статии

Top