Изложба открива тридневния „Уикенд в Пловдив“

Второто издание на фестивала „Уикенд в Пловдив“ ще бъде открито в Международния ден на жената – 8 март.

Откриването ще бъде с изложба „Непознатите къщи на Стария град на Пловдив“ в НБ „Иван Вазов“ от 16.00 часа. Ще има и изпълнения на невероятните солисти Евгения Ралчева и Михаил Пулиев от Опера Пловдив.

„Уикенд в Пловдив“ пак ще напълни Стария град

„Уикенд в Пловдив“ ще продължи три дни – 8, 9 и 10 март. Над 40 участника – хотели, заведения, ресторанти и културни средища ще разгърнат гостоприемно врати и ще посрещат гостите на града и неговите жители, предлагайки примамливи отстъпки.

Посетителите на събитието ще имат възможност да се докоснат до магията на  Европейската столица на културата за 2019 г. – Пловдив и да се потопят в невероятната атмосфера на града, да посетят концерти, спектакли, музеи и галерии, да вкусят от специалитетите в заведенията, да  релаксират  и пренощуват в някой хотел.

Доброволци от УХТ и училищата в града ще помагат на посетителите с информация и ще ги насочват към обектите.

Организаторите тази година са се постарали да създадат удобни QR кодове, към които достигате до цялата информация за събитието.

Те са разположени на хартиената брошура за събитието. Един от QR кодовете ви отвежда към специалната онлайн анкета, в която посетителите могат да гласуват за обекта, който най-много ги е впечатлил по време на събитието.

На база резултатите от анкетата ще се отличи най-гостоприемният хотел, заведение и културна институция, а попълнилите анкетата ще участват в томбола с награди – безплатна нощувка за двама в хотел по избор, вечеря за двама, билети за двама за спектакъл по избор, ваучер с 50% отстъпка за СПА и релакс процедури, както и семеен билет за посещение на музей/галерия по избор/.

Дефиле „Уикенд в Пловдив“  се организира от Съвет по туризъм – Пловдив и община Пловдив в активно сътрудничество с Университет по хранителни технологии – Пловдив, ОИ „Старинен Пловдив“, професионални гимназии и висшите учебни заведения.

 

Подобни статии

Top