Изложба по повод Световния ден на водата в сградата на община Асеновград

Изложба на малки художници краси „Информационния център“ на община Асеновград

Община Асеновград и Регионална инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) – Пловдив в съвместна инициатива по повод честването Световния ден на влажните зони. По този повод бе обявен конкурс за детска рисунка. Инициатори са РИОСВ – Пловдив и екипът от СНЦ „Зелени Балкани“, а темата беше „Зелените зони – извор на живот“.

Хиляди млади таланти на възраст от 3 г. до 7 г., възпитаници на детски градини от цялата страна, се включиха в творческата инициатива.

Сред малките художници има и асеновградчани. Конкурсът цели да повиши знанията и да провокира интереса на децата по темата за влажните зони. Идеята е малчуганите да научат за важността на тези места за живота на хората и нашата планета, както и необходимостта те да бъдат опазвани.

Творбите са направени не само с материали за рисуване, а и с различни апликационни консумативи. Отразяват свежестта на природата и растителния свят.

Жури направи внимателен подбор на произведенията. Най-добрите картини ще бъдат представени на изложба, посветена на Световния ден на водата – 22-ри март.

За участниците и техните учители са подготвени награди и грамоти, които ще им бъдат изпратени по пощата. Част от художествените творби пристигнаха в Асеновград.

Рисунките са разположени на таблата в „Информационен център“ в сградата на общината, където ще останат в следващите две седмици и могат да бъдат разгледани от всеки посетител.

Подобни статии

Top