Изложба представя един свят на нежност в Етнографския музей

„Дойдох като пролетта“ на художничката Ралица Денчева с послание за силата на красотата

Изложба-живопис „Дойдох като пролетта“ на художничката Ралица Денчева представя Регионалният етнографски музей – Пловдив. Тя ще бъде открита тази вечер от 17:30 ч.

Наричат Ралица Денчева една от най-нежните съвременни авторки. Живописните й платна /портрети, цветя, мистични композиции, изпълнени в техниката на маслената живопис и рисунката/, носят дълбоките корени на традицията и фолклора, съхранили езотерична мъдрост, духовна чистота, божествено прозрение, красота и вдъхновение. Посланието на нейното изкуство е за силата на красотата като най-явно, видимо и съвършено проявление на доброто в човека.

Изложбата се състои от 27 платна маслена живопис представящи един свят на нежност, в който душата, изпълнена с любов е вечнозелена и винаги свежа пролетна градина. Нейната божественост е в красотата, която откриваме навсякъде около нас; красотата на природата във всичките й форми. Тя прославя Жената като свещена енергия и извор на всичко живо, вечният дух, изпълнен с Красота и Любов. Красота, която ни сочи пътя към вечния трон на Истината и към Безкрая вътре в нас.

„Дойдох като Пролетта,
за да седна на трон от цветове,
да почувствам магията на радостта,
и да разпръсна своите цветя,
нежни като зората“

Изложбата ще остане в музея до 22 февруари 2020 г.

Подобни статии

Top