Изложба-живопис „NANO“ открива младият творец Виктор Карабашов в Природонаучния музей в Пловдив - DC news

Изложба-живопис „NANO“ открива младият творец Виктор Карабашов в Природонаучния музей в Пловдив

Авторът е известен с кокосовите си бижута и свещници от кокосов орех

Регионалният природонаучен музей в Пловдив представя първата самостоятелна изложба – живопис „NANO“ на младия творец Виктор Карабашов. Тя ще бъде открита днес – 10 март 2023 г. от 18:30 ч. в изложбената зала на музея в присъствието на автора, който сам ще разкаже за всяко едно от творенията си, както и за вдъхновението си да поеме по пътя на творчеството.

За автора:

Виктор е от град Девин. Той е самоук артист, който е сътворил тонове изкуство. Първите му артистични прояви са възникнали още на 5-годишна възраст, като е започнал с рисуване на карикатури, после е преминал в рисуване на текстил, главно дрехи, обувки, чанти и други.

След дълги години намира голямата си любов във изкуството, а именно обработката на кокосов орех. Материал 4 пъти по твърд от човешкия череп. Изключително труден за обработка. Идеята му е възникнала съвсем случайно докато закупува продукти от зеленчуковия магазин. Така се среща с кокоса и година след това създава магазина си в ETSY.

Той реализира доста успешни продажби по целия свят на известните си кокосови бижута и свещници от кокосов орех. Това продължава цели 6 години като Виктор успява да изпрати кокосовите си парченца любов, чак до Нова Зеландия, Франция, Италия, Канада, Щатите и дори Виетнам, както и в много други точки на планетата.

След дългата обработка на кокосов орех той решава, че е време за нещо ново и така по ирония на съдбата започва да се занимава с декорация на бутикови торти, паралелно с това преди 3 години стартира и първите си опити за рисуване на живопис и създаване на 3д макети от дърво, глина и други видове материали.

Той е пристрастен към това да създава и да експериментира с нови стилове и различни материали. Има страстта да сменя тотално формата и визията на изкуството си през няколко години. Това го превръща в изключително гъвкав артист с богат опит в много артистични свери.

И ето сега е дошъл момента да сподели част от творенията си за последните 3 години. Това е първата му изложба, която се казва „NANO“.

Подобни статии

Top