Изнасилвачът от Разградско насилил първата си братовчедка

Рецидивистът е лежал в затвора за друго изнасилване, но е пуснат предсрочно

Жестоко престъпление в Разграсдко – 25-годишен мъж е задържан за изнасилване и опит за убийство на 17-годишната си първа братовчедка. Мъжът е арестуван след полицейска хайка близо до Разград. По думите на окръжния прокурор на града, органите на реда са спасили живота му, защото хората в градчето били готови да го линчуват.

25-годишният извършител е рецидивист. Мъжът е лежал два пъти в затвора, като последния път – за изнасилване. Пуснат е предсрочно при излежаване на първата си присъда. И двата пъти той е посягал на свои родственици – първият път на леля си, майка на пострадалото момиче, и веднъж на брат си. Получава присъда и за грабеж.

„Тогава е бил младеж. Очевидно поведението му в затвора е било такова, че са му гласували доверие“, коментира пред bTV окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

Очаква се да му бъдат повдигнати няколко обвинения. Законът предвижда най-тежките наказания за мъжа – 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотна присъда без право на замяна.

Жертвата на мъжа е в болницата в Русе в тежко състояние. Тя е с около 30% изгаряния по тялото, тъй като извършителят я е запалил след изнасилването. Нараняванията й са несъвместими с живота, но медиците се борят да спасят момичето.

Мъжът, който беше определен от окръжния прокурор на Разград като психопат, е задържан, днес ще бъде издадено и прокурорско постановление за задържане за 72 часа.

Снимки: Блиц и стопкадър NOVA

Подобни статии

Top