Изненада на вота в Пловдив? Адв. Росен Рашков и „Изправи се България“ с потенциал за 5.2% от гласовете в неделя - DC news

Изненада на вота в Пловдив? Адв. Росен Рашков и „Изправи се България“ с потенциал за 5.2% от гласовете в неделя

Интересна битка за парламента се очертава в Пловдив

Проучване на обществено-политическите нагласи в Пловдив  показва, че само водачът на листата на „Изправи се България“ в Пловдив град – адв. Росен Рашков – е с положителен рейтинг и на практика не среща неодобрение сред анкетираните.

Като част от „Системата ни убива“ – гражданска инициатива на майките на деца с увреждания – адв. Росен Рашков е водач на листата на „Изправи се България“ с лидер Мая Манолова в 16 МИР Пловдив град.

Интересна битка за парламента се очертава в Пловдив.

Интригата, изненадващо, е в очакваните резултати на партиите, които са съвсем близо до възможността да бъдат част от следващото Народно събрание.

Според експресен социологически сондаж на изследователска асоциация „Неохрон“, засягащ обществените нагласи към проблемите на страната и предстоящите парламентарни избори и проведен в Пловдив в периода 26-29.09.2022 г., неочаквано добре се представя „Изправи се България“. В Пловдив листата се води от правозащитника адв. Росен Рашков.

Листата им се радва на по-голямо одобрение от тази на ИТН, а при личните рейтинги има интересен феномен – водачът адв. Росен Рашков практически не получава недоверие сред анкетираните, което прави балансът му положителен – доста рядък случай сред политиците на терен.

Рашков е сред адвокатите, защитили в съда правата на неправомерно арестуваните граждани по време на антиправителствените протести през 2020 г. До месец август 2022 г. е сред лицата на „Правосъдие за всеки“ – независима гражданска общност за справедливост в българското общество, независим съд и ефективно правораздаване.

Проучването отчита и най-висока подкрепа за политиките, предлагани от неголемите партии (най-вече от „Изправи се България“ и други), които, обаче, не корелират непременно с пряка електорална подкрепа:

–        на 78% подкрепа се радва въвеждането на необлагаем минимум на доходите – част от основните приоритети на „Изправи се България“;

–        55% подкрепа среща приемането на Закон за фалит на физическите лица. Борбата с дълговото робство първостепенна кауза и за водача на листата им – адв. Росен Рашков;

–        на 79%  одобрение се радва и въвеждането на таван на цената на тока и поемането от държавата на стойността над определения таван при дадени условия.

Според проучването „Изправи се България“ прескача бариерата от 4% за влизане в българския парламент и получава 5.2% от гласовете в Пловдив.

Сондажът е проведен от социологически екип на  изследователска асоциация „Неохрон“. Проучването засяга обществените нагласи към проблемите на страната и предстоящите парламентарни избори и е проведено през периода 26-29.09 2022 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Top