Изненадваща кметска проверка на ремонта по Водния проект (ГАЛЕРИЯ)

Работи се на ул. „Полковник Дрангов“, след това строителите минават на ул. „Добротич“

Кметът Здравко Димитров и заместниците му Йордан Ставрев и Тодор Чонов направиха изненадваща инспекция на ремонтните дейности на улици в район „Северен“, включени във Водния проект. Днес те посетиха ул. „Полковник Дрангов“. В момента там няколко багера застилат с трошен камък и подготвят мястото за полагане на първия слой асфалт. Преди това изцяло е подменена подземната ВиК инфраструктура.

Съгласно изискванията на Водния проект над 70 улици и булеварди в район „Северен“ ще бъдат с подменена отводнителната система, преасфалтирани и с оформени тротоари с нова настилка.

Веднага след приключване на ремонта на улица „Полковник Дрангов“ строителите продължават по улица „Добротич“. Към момента по Водния проект се работи на няколко места в „Северен“: на улиците „Поп Тачо“, „Абоба“, „Ях Хус“, „Драгота“, „Петър Шилев“, „Стефан Ботев“, „Неофит Рилски“.

До края на годината се очаква да приключи строителството и подмяната на ВиК мрежата на улиците в карето между ул. „Васил Левски“, ул. „Победа“, бул. „Марица“ – север и бул. „България“.

Подобни статии

Top