Изнесено бюро по труда вече работи в район „Централен“ (СНИМКИ)

От понеделник до петък на адрес бул. „Васил Априлов“ 100

Ново гише на Бюро по труда отвори врати в пловдивския район „Централен“. То се намира на булевард  „Васил Априлов“ 100 и се помещава в Клуб на пенсионера. Работното му време е от понеделник до петък от 8,30 до 17 часа. На място има служители на администрацията, които извършват регистрацията, за да става по-бързо, за да няма струпване на хора и за да се спазват санитарно-хигиенните изисквания по време на епидемията.

Заявления за регистрация се подават освен на място Дирекция на бюро по труда (ДБТ), също така и чрез лицензиран пощенски оператор до съответното ДБТ, по ел. поща на ДБТ или по електронен път,  по реда регламентиран в Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги (с КЕП или ПИК на НОИ). За целта могат да се използват електронните форми за подаване на заявление, чрез:

Официалния сайт на Агенцията по заетостта;

Чрез новата електронна услуга на Агенцията по заетостта и Държавна агенция „Електронно управление“,

По електронна поща на е-адрес на ДБТ (само за периода на извънредно положение за лицата, които желаят да ползват посредническите услуги на ДБТ).

Важно е да се отбележи, че заявлението, което се подава към бюрото по труда по електронен път, служи само за регистрация на съответното лице за ползване на посредническите услуги на Агенцията по заетостта и не води автоматично до получаване на права за обезщетения или социални помощи.

Новооткритото бюро днес бе посетено от кмета на Пловдив Здравко Димитров и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Подобни статии

Top