Изписаха от болница пребития осмокласник от ПГБТ в Пловдив - DC news

Изписаха от болница пребития осмокласник от ПГБТ в Пловдив

Момчето още е в шок

Осмокласникът Красимир Наков от Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив, който беше пребит от десетокласник миналата седмица, вече си е вкъщи. Изписан е от болницата, съобщи директорката на училището  Гергана Георгиева.

„Момчето се възстановява успешно, няма да има проблеми за пострадалото му око“, твърди Георгиева. Тя добави, че е разговаряла  с майка му, която е била днес в училището. Продължават срещите на педагогическия персонал и социални работници с ученици, станали свидетели на инцидента и техните родители.

„След като приключат всички процедури, ще решим какво наказание да наложим на ученика, посегнал на Красимир“, посочи директорката.

Красимир Наков беше пребит през миналата седмица от десетокласник, след като му отказал да купи от него учебници на старо. „Ти ли ще ми се правиш на отворен с този глас като на обратен“, заявил по-големият ученик и му нанесъл няколко юмрука в лицето. Момчето паднало на земята. Събрали се ученици, които обаче не се намесили, а извикали учители.  Последвало обаждане до полицията, а линейка закарала пребития в болница.

Бащата на осмокласника Красимир Наков заяви, че ще съди побойника. Според него синът му още е в шок.

Източник: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top