„Изпитаха“ ученици от ОУ „Васил Левски“ какво е да си участник в движението

Четвъртокласниците отговориха отлично на въпросите и приложиха наученото в игра

Областният управител Ангел Стоев подкрепи инициативата „Ден без жертви на пътя“ като се включи в открития урок по безопасност на пътя, организиран сред четвъртокласниците на ОУ „Васил Левски“. Инициативата е част от кампанията „Европейска седмица на безопасността“.

Чрез специално подбрани въпроси инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ „изпита“ учениците, които трябваше да отговорят какво значи да си участник в движението, каква е ролята на пътния полицай, какви знаци дава велосипедистът, когато иска за завие в някоя от двете посоки – наляво, надясно, или да спре, а също за пътната маркировка и светлинната сигнализация на пътя.

След като отговориха отлично на въпросите, четвъртокласниците приложиха наученото и на практика – в игра, водена от класната на 4а клас Радка Симеонова. Малчуганите бяха разделени на три групи: пешеходци, патиланци и велосипедисти. Всички трябваше да демонстрират какви задължения имат на пътя и какви са правилата, които трябва да спазват. Присъстващите единодушно оцениха знанията им за отличен.

Децата ще получат грамоти, а от името на Областна администрация им бяха връчени химикали с надпис „Просто спазвай правилата!“.

Подобни статии

Top