Изправят на съд Ивайло Дадански, ударил Митко Чорапа пред заведението си в Капана - DC news

Изправят на съд Ивайло Дадански, ударил Митко Чорапа пред заведението си в Капана

Ще го съдят за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди

Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 46-годишния адвокат Ивайло Дадански за това, че на 27.05.2021 г. в Пловдив пред заведението си в Капана, по хулигански подбуди е причинил на 42-годишния Митко Стоянов, станал известен като Митко Чорапа, лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на носа, причинила болка без разстройство на здравето.

На 27.05.2021 г. около 20,20 ч.  Митко Чорапа вървял сам по ул. „Христо Дюкмеджиев“ в квартал „Капана“. Той продавал чорапи. Част от тях носил в чанта, а няколко пакета в ръцете си. На същата улица пред едно от кафенетата се намирал Ивайло Дадански. Когато видял продавача, той му препречил пътя. Попитал го защо не му е върнал чадър, който му бил дал преди време. Митко Стоянов отвърнал, че го бил забравил в заведение, отишъл да го търси, но не го открил.  Дадански се ядосал. Той поискал от Стоянов да му плати 200 лева за изгубения чадър. Продавачът на чорапи отговорил, че няма възможност да даде толкова пари. Когато чул това, Дадански започнал да крещи и рязко издърпал пакетите с чорапи от ръцете на Стоянов. Той ги ритнал с крак във въздуха, разпилявайки стоката по улицата. Наоколо имало много хора, но въпреки това Дадански продължил с невъздържаните си и арогантни действия. Той отново изритал пакетите, които попаднали под маси на съседни заведения.

За да демонстрира превъзходство, Ивайло Дадански нанесъл и силен удар с предната част на главата си в лицето на Митко Чорапа. Пострадалият мъж направил няколко крачки назад. Собственикът на заведението отново се насочил към продавача на чорапи с цел да продължи физическата саморазправа, но бил възпрян от двама мъже, които се намирали наблизо.

Установено е, че Митко почувствал силна болка в областта на носа и в резултат на удара е получил лека телесна повреда. Веднага след това Дадански напуснал мястото на инцидента. Действията му били възприети от множество граждани, които станали очевидци на случилото. Те останали силно възмутени и потресени от непредизвиканите хулигански действия.

По делото са извършени разпити на свидетели, приобщени са веществени доказателства, както и заключенията на няколко експертизи и др.

Дадански е с взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева.

Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Подобни статии

Top