Изправят на съд мъж, опитал се да убие 64-годишна жена и неин приятел

Студени досиета: Разкриха убийство в Пловдив с 14 г. давност

Ревнивецът намушкал жената в гърба и лицето, причинил й тежки наранявания

Пловдивската окръжна прокуратура изправя на съд 51-годишен мъж за опит за убийство в хисарското село Ръжево, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура под тепетата.

51-годишният Богоя Богоев опитал да убие 64-годишната Росица Г. и неин съсед – 60-годишният Лазар Л. Кървавата драма се разиграла на 16 септември следобяд в селото. Според прокуратурата Богоя от години живеел сам в къща в  Ръжево. Росица пък се преместила там от друг град през 2016 г.   Нейни близки помолили Богоя да й помага в къщната работа, когато го повика. Двамата се разбирали добре и според местните имали и по-близки отношения.

Росица Г. познавала и общувала и с Лазар Л., който й бил съсед. Жената се придвижвала трудно и той помагал да пазарува, като я карал с лекия си автомобил до магазините.  Богоев се дразнел, че жената търсела услугите и компанията на Лазар.  Той се чувствал пренебрегнат.

На 16 септември 2019 г., Росица и Лазар отишли с автомобила да пазаруват в близко село. Пийналият Богоя решил пък да им отмъсти. Докато Росица отсъствала, той поставил нов катинар на входната врата, за да не може да влезе в дома си, когато се върне.

Богоев е в ареста за постоянно

Към обяд  двамата се прибрали. Лазар спрял автомобила до дома на Росица, но тя не успяла да отвори и го помолила да прескочи оградата, за да вземе ключа за другата пътна врата. През това време Богоев видял жената пред входната врата и се приближил. Тя го попитала: „Къде ми е катинарът, не мога да вляза в собствената си къща, на какво прилича това?“. Без да й отговори, Богоев я дръпнал  за дясната ръка, извадил кухненски нож с 13-сантиметрово острие и я пробол в областта на лицето и гърба.  Лазар се притекъл на помощ, но щом го видял, съперникът му изкрещял: „Тебе те убих, сега ще довърша и тоя“.  Насочил се с ножа към Лазар, който побягнал, но по пътя паднал, като по-младият мъж го пробол с ножа в двата крака. Жители на селото чули виковете му за помощ и се обадили в Спешна помощ и полицията. Двамата пострадали били откарани за лечение в болницата. За живота на Росица имало опасност, тя била в тежко състояние.

Богоя  бил арестуван. Той бил много пиян, дрегерът отчел над 2 промила алкохол в кръвта на ревнивия мъж.

От Окръжна прокуратура – Пловдив са обвинили 51-годишният Богоев в опит умишлено да умъртви Росица и Лазар. На жената той нанесъл с кухненския нож наранявания в гръдната кухина, а на другия мъж – прободно-порезни рани в двата крака.

Спрямо Богоев е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 20 септември 2019 г.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание за престъплението, в което Б.Б. е обвинен, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Подобни статии

Top