Изправят на съд рецидивист, ограбил 81-годишна пловдивчанка посред бял ден

Окръжната  прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт за грабежа

37-годишен рецидивист от Пловдив отива на съд за дързък грабеж на възрастна жена на 14 ноември тази година. Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу нападателя с инициали А.У. за това, че при условията на опасен рецидив е издърпал от жената портмоне със 138 лв., като употребил за това сила.

На 14 ноември 2020 г., в гр. Пловдив, 81-годишната жена излязла от жилището си и се отправила към близката аптека. Тя държала в ръката си портмоне, в което имало 138 лева, лекарска рецепта, карти и др. документи.  В същото време по улицата вървял и А.У. Той видял, че пострадалата носела портфейл и решил да й го вземе.

Когато възрастната жена тръгнала по съседната улица, той я настигнал, издърпал силно от ръката й портфейла и побягнал в обратна посока.  След като се отдалечил, обвиняемият А.У. спрял, отворил портмонето и взел от него 138 лв. После изхвърлил портфейла на покрива на гараж.

За случая бил подаден сигнал в полицията. Обвиняемият А.У. е бил задържан на следващия ден. Той е осъждан.  Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Подобни статии

Top