Изправят на съд ревнивеца, убил доцента от Аграрния

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 42-годишния Илия Стоичков за умишлено убийство

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 42-годишния Илия Стоичков за това, че на 2 юли 2018 г., в гр. Пловдив, умишлено е умъртвил 70-годишния преподавател в Аграрния университет доц. Стефан Нейков. Текстът от Наказателния кодекс, по който е обвинен Стоичков, предвижда наказание „лишаване от свобода“ от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Ревнивецът, убил доцента от Аграрния, остава зад решетките

Припомняме, че по делото излязоха факти, че доцентът е бил насилван сексуално. Драмата се разигра на  2 юли, когато доцентът имал среща със съпругата на 42-годишния Илия Стоичков, за да уредят вземането на изпитите й.

Професорът от Аграрния убит заради неприлично предложение

Следването на студентката доста се проточило и според прокуратурата накрая тя получила неприлично предложение от Нейков. По време на тази среща – извън града, ревнивият съпруг на жената пребил до смърт професора с дървена бухалка. Според прокуратурата освен това той е насилвал преподавателя сексуално с бухалката.

Доцентът от Аграрния насилван сексуално, убиецът му остава в ареста

По време на едно от делата, на което се гледаше мярката за неотклонение на Стоичков, наблюдаващият прокурор Георги Пенев заяви категорично, че Стоичков е вкарвал бейзболната бухалка, с която е пребил преподавателя, в тялото му. Обвинителят съобщи тогава, че след побоя, биячът изтръгнал от врата на Нейков златен синджир, а после продал накита в заложна къща в Стамболийски. За това престъпление той също има обвинение – че в землището на с. Оризаре, обл. Пловдив, е отнел чужда движима вещ – златен синджир 14 карата, 11,5 грама, на стойност 747 лева, от владението на доцента, с намерение противозаконно да я присвои, като е употребил за това сила и заплашване.

По делото са извършени множество разпити на свидетели, изготвени експертизи, иззети веществени доказателства и др. В момента Стоичков се намира зад решетките, с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои съдът да насрочи дата за гледане на делото.

Подобни статии

Top