Изправят пред съда д-р Иван Димитров за убийството на Плъха

Рентгенологът от УМБАЛ „Пловдив“ д-р Иван Димитров застава на подсъдимата скамейка!

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 49-годишния медик за това, че на 2 март 2018 г., в гр. Пловдив, умишлено е умъртвил Жоро Джевизов – Плъха, като убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Д-р Димитров е предаден на съд и за това, че е държал незаконен пистолет, марка „Валтер“ и боеприпаси за огнестрелни оръжия – 16 броя патрони, 9х18 мм и 1 брой патрон с надпис „1947 GEL 9M38“.

Лекарят живеел в кооперация зад сградата на Областна управа. Зад кооперацията имало двор с шест гаражни клетки. Д-р Димитров ползвал първата за работилница. На 1 март миналата година той бил сам в дома си, тъй като правел ремонт.

В нощта срещу 2 март, около 1,30 часа медикът минал през една от стаите в жилището си и видял, че лампата в работилницата свети. Помислил, че е забравил да я изключи и решил на сутринта да отиде да я загаси. След известно време забелязал обаче, че лампата вече не свети, а вратата на гаража-работилница била леко открехната. Решил да провери какво се случва, като помислил, че е извършена кражба.

1 2

Подобни статии

Top