Изправят пред съда крадеца, опитал да обере д-р Иван Димитров

Обирджията влязъл в дома на рентгенолога преди месец

Пловдивската районна прокуратура внесе обвинителен акт спрямо 37-годишния Георги Й. Той е предаден на съд за това, че на 29.11.2021 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, е направил опит да отнеме чужди движими вещи от къщата на 52-годишния д-р Иван Димитров И.Д., на 52 г.,  на обща стойност 491 лева, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е останало недовършено, поради независещи от дееца причини.

Районната прокуратура повдигна обвинение на крадеца, спипан в къщата на д-р Иван Димитров

На 29 ноември 2021 г., в гр. Пловдив, Георги Й. бил на гости на свой приятел. Двамата се почерпили с алкохол. Към 21,30 часа Георги си тръгнал и преминал през къщата на д-р Димитров. Собственикът не бил в дома си, като по това време бил излязъл със семейството си.

Нов обир в дома на д-р Иван Димитров, застрелял Плъха

Крадецът влязъл в двора с идеята да задигне каквото намери. Той видял, че на приземния етаж има прозорец. Избутал комарника към него, отворил го и влязъл в помещението. Първоначално огледал какви вещи има вътре, а след това светнал лампата и в чувал поставил няколко бутилки с алкохол. Изнесъл ги на двора и оставил под прозореца. След това Георги отново се върнал в помещението на приземния етаж и седнал на стълбите, за да си почине, тъй като бил доста пиян.

Към 22 часа лекарят и съпругата му се прибрали. Те видели, че помещението на приземния етаж свети, а вътре се намирал непознат мъж.

Съпругата на д-р Иванов подала сигнал в полицията. Пристигналите на място екипи открили крадеца, полегнал на стълбите. Той е бил задържан.  Установено било, че обвиняемият задигнал ключ за автомобил, секретни ключове и други дребни вещи, оставени на маса в двора на къщата.

Спрямо Георги Й. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е осъждан. Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Припомняме, че това не е първият случай, в който в дома на д-р Димитров влизат крадци. През март 2018 г. той бе задържан, след като застреля поредния обирджия в дома си. Преди това в къщата му също са влизали крадци, обясни по време на съдебните дела рентгенологът. Той бе оправдан за убийството на Жоро Джевизов – Плъха, но пък получи 2-годишна условна присъда за притежание на незаконно оръжие в дома си.

Пак оправдаха д-р Иван Димитров за убийството на Плъха (СНИМКИ/ВИДЕО)

В момента делото срещу д-р Димитров се гледа от Апелативния съд на втора инстанция. За пореден път то бе отложено на 9 декември, като бяха поискани нови съдебно-медицинска и балистична експертизи от прокуратурата. Следващата дата, за която е насрочено е 27 януари 2022 г.

Подобни статии

Top