Изправят пред съда шофьор на „Мерцедес“, убил трима на пътя Асеновград-Пловдив

Зверската катастрофа стана преди две години и половина в района на КЦМ

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт за катастрофа с трима загинали и един ранен на пътя между Асеновград и Пловдив преди две години в навечерието на Гергьовден.  Инцидентът тогава стана между „Тойота“ и „Мерцедес“ в участъка от кръговото движение до КЦМ по посока към Асеновград, като на място загинаха мъж и жена, а други трима бяха ранени. Впоследствие един от пострадалите също почина в болницата от раните си.

Окръжна прокуратура – Пловдив е внесла обвинителен акт спрямо шофьора на мерцедеса И.К., на 72 г. Той е предаден на съд за това, че на 05.05.2019 г. на пътя между Пловдив и Асеновград, при управление на лек автомобил, марка „Мерцедес“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице – на66-годишния С.Г., на 66 г., 42-годишната Р.А. и на 63-годишната В.Ч., както и средни телесни повреди на още една жена, с инициали Я.Г.

Припомняме, че на 5 май 2019 г. 72-годишният И.К. пътувал с лекия си автомобил „Мерцедес“ от  Асеновград към гр. Пловдив. Част от отсечката била в ремонт. Движението се осъществявало в източното платно. То се състояло от две ленти за движение и една аварийна.

Ужас! Зверски сблъсък на КЦМ, двама са загинали (СНИМКИ)

В същото време в посока от  Пловдив към Асеновград се движел лек автомобил, марка „Тойота Корола“, управляван от водач с инициали Г.А. В него се намирали четирима пътници – един мъж – С.Г., и три жени – Р.А. и В.Ч. и Я.Г. Те отивали в храм в Асеновград, за да присъстват на сключване на църковен брак.

Към 11.00 часа шофьорът на мерцедеса предприел изпреварване, малко след което, без да сигнализира, внезапно отклонил колата наляво и навлязъл в насрещната лента. Така той ударил мерцедеса си в металната предпазна мантинела, а след това се блъснал в предната дясна част на насрещно движещата се „Тойота“. Водачът й Г.А. отклонил колата, но не успял да избегне удара. В резултат на пътнотранспортното произшествие са загинали трима от пътувалите в тойотата – две жени и един мъж, а четвъртата пътничка – Я.Г., е получила средни телесни повреди.

Според автотехническата експертиза виновният шофьор И.К. е управлявал лекия автомобил „Мерцедес“ със скорост 80 км/ч., която е надвишавала с 20 км/ч. разрешената в този участък. Освен това причина за катастрофата е и навлизането в насрещната лента на лекия автомобил „Мерцедес“, без да има необходимост от изпреварване или заобикаляне.

Наказанието, което е предвидено от закона, за престъплението, в което е обвинен И.К., е от 3 до 15 години лишаване от свобода.  Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Снимка: Снимки: I see you KAT

Подобни статии

Top