Изправят пред съда шофьорката, убила полицай до Лаута

Катя Лерца не знаела, че е останала без книжка

Шофьорката, убила пътния полицай Делян Палазов край Лаута,

отива на съд, съобщиха от пловдивската окръжна прокуратура. Магистратите внесоха обвинителен акт в съда срещу 40-годишната Катя Лерца, която на 13 май прегази пътния полицай, докато той осигурявал безопасността на движението по време на народния събор в парка.

Трагедия! Джип уби полицай на метри от Народния събор на Лаута (СНИМКИ)

Прокуратурата обвинява Лерца в това, че при управление на моторно превозно средство, е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила смъртта на полицая.

Ето коя е шофьорката, прегазила полицай Палазов

В хода на разследването е установено, че бизнесдамата се е движела със скорост от 99 км/ч в населено място, не е реагирала своевременно на опасността от удар на пострадалия и вместо екстрено спиране е предприела смяна на лентата за движение на автомобила, като това са и причините за настъпване на произшествието.

Пуснаха срещу 10 бона шофьорката, убила полицай Палазов

Отнемане на свидетелството за управление на МПС на Лерца е било постановено от наблюдаващия прокурор незабавно след извършване на престъплението, като това постановление е било изпълнено на 06.06.2017 г.

Бизнесдамата, убила полицай на пътя, шофира без книжка

Катя Лерца не знаела, че е останала без книжка

Най-тежкото предвидено от закона наказание за извършеното от Катя Лерца престъпление е лишаване от свобода от две до шест години, като е предвидено и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Съдът намали гаранцията на Катя Лерца с 4 бона

Съпруга на загинал полицай: Съдебната система пуска убийците (СНИМКИ)

Подобни статии

Top