Изправят пред съда трафиканта, заловен да превозва нелегално 9 сирийци в Хисарско - DC news

Изправят пред съда трафиканта, заловен да превозва нелегално 9 сирийци в Хисарско

Прокуратурата поиска старозагорецът да остане зад решетките

Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 52-годишният Минко Г. от Стара Загора за подпомагане на граждани на Сирия да преминат незаконно през страната, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Мярката е насрочена за 14.00 ч. в Районния съд в Пловдив.

На 26 януари 2021 г. в землището на с. Черничево, с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомогнал чрез осигуряване на транспорт на 9 граждани на Сирия, между които 11-годишно момче, да преминават в страната, в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез лекотоварен автомобил „Ситроен Берлинго“ със старозагорска регистрация.

Освен това Минко Г. е попречил противозаконно на полицейски служители, да изпълнят задълженията си.

Припомняме, че старозагорецът е бил задържан от полицейски служители на 26 януари 2021 г., край с. Черничево, обл. Пловдив. Той е управлявал лек автомобил, марка „Ситроен Берлинго“, в който пътували 9 граждани на Сирия, без документи. Минко Г. не се подчинил на полицейско разпореждане да спре за проверка, след което последвало преследване и той е бил издирен. Чужденците, сред които и 11-годишно момче,  са били открити край язовир до с. Черничево, обл. Пловдив, и са настанени в миграционен център.

Полиция в гонка на трафикант и сирийски мигранти край Хисаря

Разследването по случая продължава.

Подобни статии

Top