Изследваха 15 души за COVID-19 в МБАЛ-Асеновград

Болница Асеновград

Към момента няма данни за положителни резултати на изследвани пациенти

15 душидо момента са изследвани за коронавирус в болницата в Асеновград. Последните 2 проби са на мъж, получил инсулт и със затруднено дишане, и на една  жена с едностранна пневмония. Към момента няма данни за положителни резултати на изследвани пациенти от Асеновград.

Управителят на общинската болница д-р Иван Червенков  увери, че лечебното заведение разполага със свободни легла и при нужда те ще бъдат прехвърлени в новостроящото се отделение за настаняване на заразени с коронавируса.

Очаква се скоро да бъдат досатвени  нови болнични легла.  Ако изграждането на новото звено продължи със същите темпове,  до края на тази седмица трябва да приключи ремонтът на най-вътрешната част – инфекциозната.

„Аз мисля, че има жители на нашата община, които са заразени с COVID-19. Най-вероятно хората са здрави и не знаят, че са носители на вируса. Рано или късно той ще попадне у някой с по-слаба имунна система или със съпътстващи заболявания, тогава ще констатираме такъв случай и в Асеновград. Проблемът с разпространението на новия коронавирус е наистина сериозен. Но аз съм обнадежден, че нещата ще отминат по-леко. От медицината съм запомнил едно – за всеки вид грип или епидемия най-доброто лечение е социалната изолация“, коментира кметът на общината д-р Христо Грудев.

Кметът призова  асеновградчани и жителите по населените места в общината да останат вкъщи и да излизат само при изключителна необходимост, за да предпазят както себе си, така и хората, които обичат.

 

Подобни статии

Top