Извадиха багериста от дерето по пътя Югово-Лъки, успял да изскочи от падащия багер (СНИМКИ)

Пострадалият багерист е с политравми и в средно тежко състояние

Багеристът, който падна заедно с багера си в дере край пътя Югово-Лъки днес сутринта, е бил спасен от спасители от служба СОТ на РДПБЗН-Пловдив, научи репортер на DCnews.bg. Той е бил изваден на носилка от пропастта в средно тежко състояние с политравми на глава, гръбнак и крак. Има съмнения и за вътрешни наранявания. Транспортиран е в УМБАЛ „Св. Георги“, където в момента текат прегледи и изследвания със скенер.

Багер с работник се преобърна в дерето по пътя за Лъки

Както вече DCnews.bg съобщи, веднага след получаване на сигнал за инцидента, който е станал по обяд, по време на ремонта на пътя между Югово и Лъки, към мястото е бил изпратен веднага екип на пожарната в Лъки, а след това и на РСПБЗН-Асеновград. Докато пристигнат на място пожарникарите от Асеновград, колегите им от Лъки са успели да направят просека до мястото, където е паднал багеристът, разказа пред репортер на сайта шефът на пожарната в Асеновград Величко Бришимов. На място са изпратени и три екипа спасители от Пловдив, които са слезли с носилка, за да качат спасителя. Носилката е била вързана  с лебедки за единия пожарен автомобил, като спасителите са обездвижили пострадалия, а след изваждането му от дерето са го качили веднага на линейка за Пловдив.

По информация от пожарната работникът е успял да скочи или е изпаднал от търкалящия се към пропастта багер на около сто метра надолу от пътя. Самият багер се приземил в коритото на река Лъкинска на 500 м под пътя по таван.

Предстои на работника да бъдат взети проби за наличие на алкохол и наркотици. Очаква се по случая да се произнесе и прокуратурата.  Припомняме, че той е на 52 години, от с. Средногорци, община Мадан и работи към фирмата, която ремонтира пътя. Случаят се проверява и от Инспекцията по труда в Пловдив, тъй като става дума за трудова злополука.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top