Извънредна ситуация „евакуира“ децата от детска градина „Дружба“ в „Западен“

Пожарникари очароваха малки и големи в детска градина в „Западен“

Скъпи гости посрещнаха в детска градина „Дружба“, филиал „Първи юни“. В детското заведение пристигнаха огнеборци от Първа районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”, водени от началника си главен инспектор Васил Димов.

Те показаха на малки и големи как трябва да се действа при възникване на пожар, като за целта дойдоха със специализиран противопожарен автомобил. На събитието присъства и кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

Повод за гостуването на огнеборците е Седмицата на пожарната безопасност, която се провежда от 9 до 15 септември, както и честването на професионалния празник на служителите на 14 септември.

Главен инспектор Димов разясни на служителите в детска градина „Дружба“, филиал „Първи юни“, как трябва да се действа при възникването на пожар.

Той бе категоричен, че при подобен случай на първо място е безопасността на децата и работещите в детското заведение, като най-важното е всички те да бъдат изведени извън сградата. Инспектор Димов обясни и разликите между различните видове пожарогасители, както и начинът за работа с тях.

С помощта на пожарникарите, възпитателите имаха възможност да разберат как на практика се гаси огън с тях, като в това начинание се включи и кметът Димитър Колев.

Огнеборците симулираха и извънредна ситуация, при която децата бяха евакуирани от сградата, в нея бяха разпънати линии за борба със стихията и бе изведен учител, останал в детската градина.

Малчуганите също получиха изключително ценни съвети от огнеборците, като най-важният от тях бе в случай на пожар те да сигнализират по най-бързия начин на възрастните и да се насочат към изходите.

Децата останаха изключително впечатлени от срещата си с пожарникарите, като имаха възможност лично да разпръскват водна струя, да разгледат каските и униформите на огнеборците и да видят отблизо противопожарен автомобил.

За благодарност те подариха на своите гости изработени от тях рисунки, а накрая всички заедно се снимаха за спомен.

Подобни статии

Top