Извънредно! Избягалият пловдивски арестант се предаде в Монтана

Избягалият арестант от Трето районно управление се предаде и бе задържан от наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура – Пловдив за срок от 72 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Пловдивската апелативна прокуратура.

26- годишният Петър Петров, който на 26 юни избяга през прозореца на тоалетната в районното, днес се е явил с адвокат в прокуратурата в Монтана.

Повдигнатото срещу него обвинение е за намерената в него марихуана с общо тегло над 193 грама. Веднага след това той е оставен в ареста за 72 часа.

Срещу Петров  е образувано и досъдебно производство за бягството му от ареста /престъпление по чл. 297, ал.1 от НК/, което се наблюдава от Районната прокуратура в Пловдив. По него обвиняемият бе обявен за общодържавно издирване.

Чрез адвоката си издирваният пласьор е заявил, че ще се предаде в прокуратурата. Така днес беглецът се предал в Окръжна прокуратура – Монтана, придружен от своя защитник, и в момента се намира в следствения арест в Монтана. Предстои той да бъде преведен в следствения арест в  Пловдив, като това ще бъде извършено от органите на ГД „Охрана“ при Министерство на правосъдието.

Подобни статии

Top