Извънредното Общо събрание на БФВ на 16 януари (ВИДЕО)

Данчо Лазаров няма да се кандидатира, за поста ще се борят Любо Ганев и Борислав Кьосев

Българската федерация по волейбол (БФВ) ще проведе извънредно Общо събрание на 16 януари 2020 г. Това стана ясно след заседание на Управителния съвет, на което това решение беше гласувано с 12 на 11 гласа. На него ще бъде избран нов президент, след като дългогодишният председател Данчо Лазаров обяви, че няма да се кандидатира за нов мандат.

„Гласува се с 11 на 12 гласа от присъстващите и се взе решение да се свика Общо събрание“, каза вицепрезидентът на федерацията Любомир Ганев. В дневния ред на заседанието влизат следните точки: освобождаване на настоящия УС и избиране на нови членове, избор на нов председател и промяна на устава за определяне на максимален брой последователни мандати.

В битка за президентския пост ще влязат досегашният вицепрезидент Любомир Ганев и членът на УС Борислав Кьосев. Техните кандидатури вече бяха издигнати.

„Не ми хареса днес на заседанието на Управителния съвет, че толкова хора, които толкова години бяха дясна и лява ръка на Данчо Лазаров, сега искат промени. Къде бяха те досега“, коментира Кьосев на пресконференция, на която представи кандидатурата си.

Той аргументира кандидатурата си с настоящия устав, според който всеки член на УС може да се кандидатира, както направи и Ганев. Кьосев обеща да работи за малките клубове и да помага за развитието им.

Кандидатурата на Кьосев е издигната от „Сливнишки герой“. На пресконференция до него застанаха бившият национален селекционер Мартин Стоев, треньорът на младежкия национален отбор Пламен Христов, шефът на Националната волейболна лига Мина Николова и президентът на Миньор (Перник) Петър Първанов. Кандидатурата на Кьосев е подкрепена още от Етрополе и Белоградчик.

Лазаров е начело на БФВ от 2002 г. и издържа куп опити да бъде свален от поста. Съществува възможност Лазаров да запази влиянието си, ако бъде избран за почетен президент. Постът дава сходни функции с този на президента. Той обаче отрече и тази възможност като вероятна.

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top