Известен холандски писател идва за „Пловдив чете“ (СНИМКИ И АУДИО)

Издателката Божана Апостолова предава управлението на фестивала и издателството си на Манол Пейков

Един от най-известните холандски писатели – Хюс Кайер пристига в Пловдив специално за тазгодишното издание на фестивала „Пловдив чете“. Книжният фест ще се проведе другата седмица, а официалното му откриване е на 11 юни на Античния театър. Събитието ще се проведе под патронажа на министъра на културата Боил Банов, който по традиция ще присъства на откриването и ще връчи наградата „Орфеев венец“ и „Златна четка“ за високи постижения в поезията и илюстрацията.

Хюс Кайер ще се срещне с деца от Пловдив и страната в Драматичния театър на 12 юни от 17.30 ч. Той ще им разкаже за една от най-известните си книги „Книгата за всички неща“, издадена от ИК „Жанет 45“. Той е автор също на книгите „Черните камъни“, „Завинаги заедно, амин“ и „Харесва ми на този свят“, издадени на български език. Писателят е носител на редица отличия, сред които престижните „Златен молив“ и „Астрид Линдгрен“, разказа издателят Манол Пейков.

„Оказа се, че книгите на Хюс Кайер са по-популярни в Холандия, отколкото „Малкият принц“ на Екзюпери“, посочи Пейков пред журналисти.

1 2 3

Подобни статии

Top