Известен наркобос от Петричко арестуваха в Пловдив

Дилърът Фикрет е един от най-известните благоевградски наркотрафиканти

Наркобоса Фикрет от петричкото село Яворница арестуваха пловдивски полицаи, съобщи ОДМВР под тепетата. Ченгетата щурмуваха в късния следобед вчера петричкото село. Обект на атаката бе домът на Фикрет К. – един от най-известните благоевградски наркотрафиканти.

На 8 юни при специализирана полицейска операция за разпространение на наркотици, служители на Криминална полиция и Специализираните полицейски сили са спрели за проверка на кръстовището на бул. „Васил Априлов“ и улица „Напредък“ в Пловдив лек автомобил „Хонда“. 49-годишният водач на превозното средство бил от село Яворница. Справка в системата на МВР показала, че той е криминално проявен и многократно осъждан по линия наркоразпространение.

Задържаният мъж, познат на полицията с прякора Фикрет, бил освободен от затвора в Бобов дол само преди няколко месеца. При последвалото претърсване от превозното средство е иззет хероин с тегло 2,52 грама.

Установено било, че Фикрет често пребивава при своя „връзка“ в Костенец, в жилище, ползвано за хероиново депо. Последвали обиск и изземване на адреса в Костенец, където се намирало депото. Жилището било обитавано от 51-годишен мъж, който изтърпява наложена мярка „домашен арест“ за разпространение на наркотици.

Полицаите успели да влязат в барикадирания апартамент, но открили 6,4 грама хероин, както и остатъци от празни опаковки от вече изхвърлен наркотик. Впоследствие е щурмуван и домът на Фикрет в Яворница, откъдето е иззет близо 1,7 кг чист хероин. Иззети са също три електронни везни и още две вещества, използвани за примеси. Близо 900 грама е откритата „катка“ и бяло вещество – лидокаин, както и кофеин с приблизително същото количество.

Наркодилърът Фикрет е добре познат на пловдивската полиция. Арестуван е при две нейни акции през 2007-а  и 2009-а година. При последната от тях е разбита организирана престъпна група, която трафикантът е ръководел от затвора. Тогава са били арестувани и мулета, ангажирани в мрежа за разпространение на хероин територията на Пловдив.

Работата на полицията продължава под надзора на компетентната прокуратура.

Подобни статии

Top