Известен пловдивски адвокат: Защо никой не показва как живее в изолация семейство в апартамент от крайните квартали

Известният пловдивски адвокат Тодор Кръстев и бивш общински съветник за пореден път показа активна гражданска позиция.

Ето какво написа на стената си в социалната мрежа:

„Дават телевизиите напоителни репортажи как карат изолацията българите. Тема е, няма как. Не остана човек в България от публичното пространство, от който да не беше взето интервю от дома му. И ако чужденец трябва да си направи представата за България от тези репортажи ще помисли, че наистина сме Швейцария на Балканите.  Богати, подредени къщи, с дворове колкото футболни игрища.

Не знам защо обаче, не се направи интервю с някое семейство, от някой панелен апартамент, независимо в кой град. Апартамент от крайните квартали, в края на града, обикновено на околовръстното. Там където живее средностатистическото българско семейството, с две деца. Живеещи в панелка в две, три стаи, бащата съкратен отвсякъде, майката депресирана и намръщена. Бабата на някой от двамата лежи болна в кухнята.

Търпят я заради пенсията и, с която преживяват, а много често и апартаментчето е нейно. Храната е обикновено макарони, боб или леща. Готви се в големи съдове, за да се храни семейството поне два дни. Парите са разчетени до стотинка, ама буквално. Децата си получават дистанционното обучение през ден, защото имат само един компютър и т.н. и т.н.

Това трябва да се дава. А не Биляна Йотовска и подобни, с три декара двор и поддържана професионално зеленина – двор, чиято ограда само струва, колкото храната на това семейство за две, три години.“

Подобни статии

12 Коментара

 1. Ваня написа:

  Питай приятелите си от тези квартали и разкажи!

 2. иванова написа:

  Че какво му е на панелката?!?.. кое е краен квартал/ околовръстното в Сф е 1500€ кв.м…… в Пловдив също не е по -малко…… еми като не искат да живеят са баба си и т.н…. да си отидат по-родните места, има доста работа в земеделието, ноооо никой не иска да работи……

  • Терзиев написа:

   Бълваш злоба и простащина подобно на твоя гугу.

  • Иванов написа:

   Познай защо са в София. От гевезелък или щото от България това остана, един град дето става за работа ама вече от това взе да не става за живот.
   Ти щото си дала 1500 на квадрат и затова знаеш. Дървени философи с лопата да ринеш из нета.

  • коев написа:

   Наистина ли мислите,че едно четиричленно семейство + една баба,ще предпочете да остави къщата на два ката,или големия апартамент в провинцията и да се навре в двустайната панелка на ма*ната си,ако има с какво да се препитава там,от където е дошло?!!!

  • Пеева написа:

   А кой и на каква цена ще купи това, което ще произведат? Защо мислите, че там хората живеят с повече финансови средства? А знаете ли едно село какво предлага на децата на това семейство – често с липса дори на училище? И защо е тази злоба?

 3. Татяна написа:

  Няма нужда да ходя до околовръстното, а в съседния блок.

 4. Стайко Стайков написа:

  На който не му харесва в България,хайде чао в Русия

  • DEL JESU написа:

   Абе бастун,я кажи платиха ли ти сребърниците за месеца,щото чувам че и тролчетата сте я закъсали яко.За такива като теб измислиха понятието-БИОЛОГИЧНА ЕДИНИЦА

   • Стайко Стайков написа:

    Мрънкалник мързелив, отивай обачкай, фейсбук не храни!!!!!!

 5. Димитър Тодоров написа:

  Въпроса е съвсем резонен – защо не се показва как преживява средно-статистическия българин, дали, с какво и как държавата му помага. Да не говорим пък за онези не малко на брой „клошари“ които със или без маска проверяват контейнерите, за да оцелеят още някой ден. Иначе от коментарите прозърта онази човеконенавистническа черта охарактеризирана от нашите деди с думите: – „На чужд гръб и 100 тояги са малко“.

 6. Тишо написа:

  На всички злобари ще кажа, дано да ви споходи

Top