Известен столичен журналист поема Старинен Пловдив

„Имам подкрепата на кмета Здравко Димитров“, посочи новият директор

Новинарят от NOVA Богомил Грозев става директор на общинския институт „Старинен Пловдив“, съобщи самият той в интервю за сутрешния блок на телевизията. „Институтът управлява целия Стар град, в който има общинска, държавна и частна собственост, но всичко в него трябва да се случва в една обща политика“, обясни Грозев.

Той припомни, че в продължение на около 20 години е бил журналист, като е започнал работа в Дарик радио. Впоследствие преминава през списание „Тема“, вестниците „Сега“ и „Банкер“. Шест години работи в  bTV, а след това преминава в NOVA, където седем години е водещ на новините.

„Доста дълго мислена и доста дълго обсъждана промяна“, нарече решението си новинарят. „Много трудно и тежко решение, благодаря на собствениците и ръководството на Нова телевизия, които подкрепиха решението ми“, каза още Богомил Грозев.

„Старият Пловдив е може би най-голямата туристическа перла в България. Това е един 8-хиляден град, в най-стария жив град в Европа. Това, което се надявам да постигна, е да го вдигна там, където му е мястото като културно-историческа ценност“, категоричен беше журналистът. И като нов шеф се похвали, че в самия Стар град има 300 000 движими ценности, което е огромно богатство.

„Имам идеи, които да развия, имам подкрепата на кмета Здравко Димитров, така че ще работим в много тясно сътрудничество. За мен наистина е огромно предизвикателство и със сигурност смятам, че опитът, който имам ще ми бъде много полезен, за да направя нещо, което е смислено и последователно„, каза още Богомил Грозев. Той е поканен да поеме поста от градоначалника.

По думите му „Старинен Пловдив“ има собствени приходи, от билети и карти, които влизат в бюджета му. „Има и държавно и общинско финансиране, тъй като тези обекти трябва да се поддържат постоянно и това е процес, не става от днес за утре, не може всичко да бъде направено. В последните години има постоянен растеж на туристите, аз мисля, че има още потенциал. Има изключително много чужденци. Особено през лятото“, подчерта новинарят.

Заместник-шеф на „Старинен Пловдив“ остава реставраторът Елена Кантарева-Дечева. В Стария Пловдив от поне половин година работи и археологът Мая Мартинова.

През последните три месеца, след като встъпи новото общинско ръководство „Старинен Пловдив“ се управлява от временен шеф, след като директор от мандата на Иван Тотев Йордан Илиев стана общински съветник и оглави групата на ГЕРБ в местния парламент.

Снимка: NOVA

Подобни статии

Top