Известни асеновградчани се включват онлайн в „Маратон на четенето“

  Маратон на четенето 2020 в дигитална среда

Градска библиотека „П. Хилендарски” ще се включи в националната кампания „Маратон на четенето” 2020 г, който се провежда за петнадесета година от Българската библиотечно-информационна асоциация. Част от тази национална кампания бяха и „Дните на книгата” в Асеновград, които се провеждаха от 2 до 23 април.

Тъй като предвидените традиционни инициативи не могат да се осъществят, Градска библиотека ще се присъедини в „Маратон на четенето”  с онлайн-четения в дигитална среда.

Културната институция е отправила покана за участие към популярни лица с местно и национална значимост, които да представят  изпълнение на свои любими произведения. Те ще бъдат споделени в YouTube канал и фейскук-страницата на библиотеката.

В онлайн-четенето могат да се включат и деца, възрастни и семейства, които да споделят своя начин на общуване с книгата. 

Именно  в този момент е особенно важно да се обърнем към мъдростта на словото и книгите като източник на знание, информация и средство за общуване, споделят организаторите.

Подобни статии

Top