Иззеха 9 кила контрабанден тютюн и много незаконни цигари в Стамболийски (СНИМКИ)

Цигари без бандерол и нелегален алкохол били открити и в дома на пловдивчанин

Близо 9 кг нарязан тютюн и 3 115 къса саморъчно свити цигари без бандерол бяха открити и иззети от служителите на РУ-Стамболийски от дома на 57-годишна жителка на градчето. Проверката по линия «ефективно противодействие на контрабандата на акцизни стоки»  е извършена вчера.

В дома на  жената е открит чувал с 9 кг ситно нарязан контрабанден тютюн,  както и пакети и пликове със саморъчно свити цигари, с надпис на гилзата «Морено», «Картел» и «Империум» без акцизен бандерол, чието общо количество било 3 115 къса.

По случая е образувано досъдебно производство за незаконно притежаване на акцизни стоки без бандерол. Работата по документиране на случая продължава от служители на РУ-Стамболийски.

В хода на проверка по линия на незаконното разпространение на акцизни стоки, служители на  Трето РУ в Пловдив открили в дома на 58-годишен мъж алкохол и цигари без  бандерол. В къщата на улица «Огражден» са открити и иззети 32 литра вино, 6 литра ракия и 1 060 къса саморъчно свити цигари. Образувана е проверка за незаконно притежаване на акцизни стоки без бандерол.

Подобни статии

Top