Иззеха близо 1500 л спирт и ракия в Пловдивско

Иззеха близо 1500 л спирт и ракия в Пловдивско

Над 1000 литра спирт без платен акциз са открити

при проверка на Агенция „Митници“ по линия на нелегалното производство и разпространение на алкохол в Катуница, съобщиха от пресцентъра на агенцията.  На митническите инспектори не са били представени документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия акциз по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

На 25.09.2017 г. митнически служители на Митница Пловдив, със съдействието на служители на ОД на МВР Пловдив, извършват проверка в частен имот в село Катуница. В товарното помещение на микробус, паркиран в двора на имота, е открит еднотонен пластмасов съд, пълен с безцветна течност с мирис на етилов алкохол. При измерване на течността с денситометър е установено алкохолно съдържание – 96,4 % vol. Общото количество задържан алкохол е 1000 литра.

Алкохолът е иззет и са взети проби за лабораторен анализ. Задържан е и товарния микробус, послужил като средство за извършване на нарушението. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Същия ден при проверка в частен имот в град Септември

митничари от митническа мобилна група откриват под навес на къща 444 литра течност с мирис на етилов алкохол. Алкохолът бил разпределен в съдове с различна вместимост – 16 туби от по 11 литра и 2 бидона.

Запечатан е казан за варене на ракия в Пловдив

При друг случай, отново на 25.10.2017 г., служители на Митница Пловдив извършват проверка в двуетажна къща с двор, намираща се в град Пловдив. Установено е, че в едно от помещенията е изградено съоръжение за дестилиране и по време на проверката е в работен режим. Митническите инспектори са иззели изварените, в момента, около 3 литра етилов алкохол, с алкохолно съдържание 50% vol, както и съоръжението за дестилиране.

При всички случаи на задържана ракия, в рамките на проверките не са представени документи по Закона за акцизите и данъчните складове. Взети са проби и са образувани административнонаказателни производства.

 

Подобни статии

Top