Кабаков, Маргаритов и Вълков с отлични оценки на Световното до 17

Пловдивските рефери ръководиха авторитетно и без грешка 3 мача от шампионата на Планетата при 17-годишните

С три отлични оценки от съдийството си на Световното първенство по футбол за младежи до 17 години се връщат българските рефери Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков от Бразилия.

След силното си представяне в мачовете от груповата фаза Парагвай – Мексико и Чили – Южна Корея, тримата наши топсъдии са получили нов  „Отличен“ за ръководения от тях инфарктен 1/8-финал между Аржентина и Парагвай,  поставен им лично от комисаря на ФИФА и член на Съдийската комисия на световната футболна централа – Нумандиес Н’Доуе, съобщава информационна агенция „Темпо Нюз“.

Любопитното в случая, че единствено българите имат досега 3 поредни отлични оценки от 3-те си мача на Световното в Бразилия.

Освен това, нашите съдии са се оказали единствените рефери, които и в 3-те си поредни срещи на младежкия шампионат на Планетата не  са използвали системата за видео асистент рефер VAR, въпреки че 1/8-финалния двубой между между Аржентина и Парагвай е бил един от най-тежките за ръководене и изключително оспорван и напрегнат.

Мачът на естадио „Барадао“ във Витория завърши с победа на парагвайците с 3:2, след като Аржентина поведе през първото полувреме с 2:0. На Георги Кабаков се наложи да показва цели 7 жълти и един червен картон, за да охлади страстите на темпераментните южноамери кански футболисти и да потуши високото напрежение в срещата.

Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков се прибират днес от Бразилия, защото според регламента на Съдийската комисия на ФИФА всяка една реферска бригада на Световно има право да ръководи максимум 3 мача

Подобни статии

Top