Кабелни оператори излизат на жълтите павета

Национален протест на кабелните оператори в страната ще се проведе днес пред сградата на Министерски съвет.

Организатори са НСКО „Клуб 2000“, а недоволството е след показните акции на ГДБОП на 13 юни срещу пет кабелни оператора.

„Всички бяхме свидетели на бруталната акция на службите срещу нашите колеги в Югозападна България, Кърджали, Хасково и Бургас на 13.06.2019г. Никой не е застрахован от подобно посегателство. 

Време е да покажем, че проблемите ни идват от различните бизнес условия, които телевизиите ни предоставят! Време е ясно да посочим, че не сме ние тези, които укриват абонати и приходи!“, пишат организаторите.

Време е да защитим позициите си, работниците си, бизнеса си! Нека бъдем единни в исканията си!

„Гражданите са големите потърпевши от акцията на ГДБОП срещу кабелните оператори в няколко града в страната. Вследствие на акцията хората останаха без телевизия и интернет през 21 век и то в страна членка на ЕС. „Това е изключително тежко посегателство върху гражданските им права, защото правото да получаваш и разпространяваш информация е основно човешко право, съгласно редица европейски конвенции… Предстои лавина от дела срещу България в Европейския съд в Страсбург и лицата, които инспирираха и допуснаха тази срамна „ювелирна“ акция, следва да поемат своята отговорност.“

Това пишат в писмо до медиите от Националното сдружение на кабелните оператори „Клуб 2000“.

„Всъщност се преследваха корпоративни интереси на организации, които целят ликвидиране на конкуренти и разчистване на пазари, използвайки държавни органи и структури, които от своя страна в старанието си многократно превишават правата си“, пишат още от сдружението на операторите.

Нещо повече – според организацията спирането на интернет е блокирало дейността на редица общини и банки, особено в Югозападна, Централна Южна България и Бургас. Там бизнесът бил парализиран, а граждани се самоорганизирали за протести заради нарушените им права.

Освен това акцията на ГДБОП довела и до още 1 тежка последица – прекъснала дейността на местните телевизии „Рила“, „Канал 0“ и „Източни Родопи“. Журналистите от медиите не били допуснати до работните си места.“

Кабелните оператори, някои от които работят в сферата от десетки години, заявяват потрес от случилото се.

Протестът ще се проведе от 13:30 часа пред сградата на Министерския съвет.


		
		 		     
		
    

Подобни статии

Top