Кабинет "Петков" не оцеля - DC news

Кабинет „Петков“ не оцеля

Вотът на недоверие към правителството на Кирил Петков успя

Коалиционното правителство на Петков не успя да събере 121 гласа в зала в подкрепа на кабинета. 239 гласували на заседанието се регистрираха 181 депутати – 67 от ПП, 59 от ГЕРБ-СДС 34 от БСП 26 от ДПС, 16 от ДБ и 13 от Възраждане.

Гласуването на вота на недоверие срещу към кабинета на Кирил Петков се проведе на извънредно заседание тази вечерта  в 19:10 часа.

Мотивите за искания вот на недоверие са за провал в икономическата и финансовата политика на правителството. До момента подкрепа за вота на недоверие са дали от ГЕРБ-СДС, „Има такъв народ“, ДПС и „Възраждане“. Шестима депутати от ИТН се отцепиха заради несъгласие с политиката на партията на Слави Трифонов и напускането ѝ на коалиционното правителство.

„За мен беше чест да водя правителство, което беше свалено от Пеевски, Борисов, Слави Троифонов и г-жа Митрофанова.Този вот е само една малка стъпка от един дълъг път. Обещвам, че ще продължим да отвояваме държавата си и един ден ще имаме България без задкулисие и мафия“, каза преди гласуването министър -председателят Кирил Петков.

 

Подобни статии

Top