Кафе за 55 ст. донесе чек за 50 000 лв. на късметлийката Наделина (СНИМКИ)

Големият победител в Лотарията на НАП е от Стара Загора, регистрирала общо 6000 касови бележки

Голямата награда от Лотарията с касови бележки на НАП отиде в Стара Загора, а чека за 50 000 лева днес получи Наделина Колева, която е търговец на траурни артикули. Щастливката ще  инвестира парите в образованието на своята 16 годишна дъщеря.

Късметлийската покупка на Наделина се оказа кафе за 0,55 лв. на 1 август 2019 година, макар че жената е регистрирала още над 6000 касови бележки в лотарията.

Наделина сподели, че това е първата и награда в живота. На въпрос какво би пожелала на себе си и на другите, тя бе категорична: „Здраве, защото това е най-важното“ и загатна за изпитание, през което е преминала: „Миналата година по това време се борих, а тази година съм благодарна. Благодаря за наградата.“

В последния трети сезон на лотарията на НАП участие взеха над 22 млн. фискални бонове на обща стойност над четвърт милиард лева, като над 2 милиона от тях са сканирани чрез мобилното приложение на НАП и нововъведения QR код на бележките. И след края на лотарията, мобилното приложение на НАП ще продължи да функционира, като чрез него потребителите ще могат да следят истински ли са касовите бележки, които търговците им издават.

Над 150 000 души ежедневно действат като данъчни инспектори, проверявайки касовите си бонове. Повечето касови апарати в страната вече печатат бележките с QR кодове, а до края на януари 2020 година, те ще станат задължителен реквизит за всяка бележка.

Мобилното приложение на НАП е безплатно  и се предлага за  iOS  и  Android  устройства.

Подобни статии

Top