Как да изберем перфектните слънчеви очила

Ето какво трябва да знаем, когато си купуваме слънчеви очила

В днешно време хората ползват слънчеви очила не само когато са на плаж, но и по всяко време, дори и навън да вали сняг, или да е нощ. Модата е наложила такъв стил на поведение, че те вече не са необходимост, а аксесоар. С това обаче се появяват и редица проблеми.

Ако човек използва очила, чиито стъкла са некачествени, надрани или имат друг дефект, той може да нанесе вреди на зрението си, за които после да съжалява. Това е причината много внимателно да се избират очилата, които ще носите.

Освен това трябва да знаете и че слънчевите очила понякога помагат при много силен вятър и защитават очите от летящ прах и мръсотия.

Важна информация преди да си купите очилата 

Обърнете внимание на надписа „UV-защита“. Това  означава, че очилата предпазват очите и от на UVA и UVB лъчите, но често ментетата имат такива надписи, които подвеждат човек.

Също така върху аксесоара трябва да има картинка, която да показва процентното преминаване на светлината. Експертите препоръчват избор на очила, които показват максималната степен на защита (80-100%).

Как правилно се избират слънчеви очила?

Изберете очилата си според вашите нужди. Например, ако ще ходите на почивка на море си изберете слънчеви очила с широка рамка и по-добра защита на очите от лъчите. Също така този моден аксесоар трябва да пасне плътно на лицето.

Основното е миглите ви да не докосват стъклата – трябва да има разстояние. Изберете неутрални нюанси на стъклата. Добре е да изберете стъкла с неутрални цветове – сиви, сиво-кафяви, сиво-зелени. Трябва да знаете, че ако стъклата на очила са с цветове като розово, синьо, оранжево и особено жълто, очите се изморяват бързо.

Източник: zdrave.to

Подобни статии

Top