Как да подготвим дома си за новороденото

Много хора правят голямо основно почистване преди появата на бебето и дезинфекцират всичко. Истината е че няма нужда от такива приготовления.

Това, което трябва да направим, когато очакваме бебе е да не почистваме със силни препарати. Миризмата на хлор и други подобни, агресивни препарати е много вредна.

Достатъчно е да направим едно съвсем нормално почистване, за да махнем прахоляка. Ако имате губери или други подобни материи, които задържат много прах е добре да се махнат.

В първите месеци, бебето няма досег с друго, освен с вас, кошарката си и  количката. За това, голямото почистване е напълно ненужно. Освен това, няма нужда света на бебето да е стерилен.

Важно е да внимавате с миризмите, през първите месеци може да ограничите употребата на силни омекотители, парфюми, ароматизатори и козметика.

Дрешките на бебето перете с бебешки препарат, отделно от вашите, като за вашите внимавайте с омекотителя. Все пак бебето много често е допряно и до вашите дрехи.

Ако имате домашен любимец се консултирайте с вашият лекар. Някой проучвания показват, че домашните любимци предпазват децата от алергии и астма. Заведете животното на ветеринар и го уведомете, че очаквате бебе.

Котките обикновено повдигат повече въпроси у бъдещите родители. Те са носители на токсоплазмоза, която е много опасна за бременната жена. Ако имате котка или куче и очаквате бебе, поговорете с ветеринар, както и с лекаря си. Те ще ви информират как да постъпите.

Най – важното нещо при отглеждане на бебе е проветряването на стаите. Това трябва да се прави често, поне няколко пъти на ден.

Подобни статии

Top