Как да разберем дали сме привлекателни

Има моменти, в които всеки от нас смята, че не е достатъчно привлекателен за околните.

Тогава обаче е добре да си припомним, че има признаци, които казват именно обратното и те са доста далече от комплиментите за външния вид, например.

Ето и по какво да познаем, че сме интересни за околните, дори, когато самите ние не се чувстваме така. 

Присъствието ни не остава незабелязано

Всички си спомняме филма „Малена“, в който една разходка по улицата на героинята на Моника Белучи предизвикваше смут в целия град.

Е, ситуацията може да е хиперболизирана, но е показателна: ако влизането ви в офиса винаги е последвано от поздрави от колегите ви и присъствието ви не остава незабелязано, това е сигурен признак, че сте много по-привлекателни, отколкото вие си мислите.

Според проведено проучване хората, които казват истината, са по-привлекателни за околните.

Хората, които имат повече и по-разнообразни занимания са по-привлекателни според психолозите.

Имате „фенове“. Ако има хора, които очевидно харесват и следят това, което правите, очевидно сте привлекателни за околните.

Имате своя запазена марка. Нещо, което е характерно само за вас и никой друг. Дали това са аксесоарите, прическата или дори смеха – хората го намират за привлекателно.

Хората не забелязват недостатъците ви. Например: ако вие не харесвате косата си, защото е права/къдрава, за другите изглежда невероятно, че не я харесвате.

Най-известната усмивка в света е тази на Мона Лиза. А ако вие често се усмихвате е по-вероятно да сте приемани за привлекателни, тъй като излъчвате наслада от живота.

Подобни статии

Top