Как да разберете, че тялото ви е пълно с токсини

Въпреки, че това не винаги е очевидно на пръв поглед, има няколко признака, които показват, че тялото ви е пълно с токсини.

Знаци, чрез които можете да разпознаете дали сте пълни с токсини:

1. Борба с излишни килограми

Ако сте се опитали да се отървете от излишните килограми чрез упражняване и преброяване на калории, но нищо не се случва, възможно е токсините да ви блокират.

2. Необяснима умората

Ако спите осем часа всяка нощ, но се събуждате уморени, причината може да е токсини.

Високите нива на токсините в тялото с допълнителен стрес изчерпват надбъбречните жлези, както и кофеинът.

3. Безсъние

Ако тялото ви съдържа повишено количество токсини, нивото на кортизола може да бъде засегнато. Кортизолът е хормон, който се освобождава, за да улесни справянето със стреса.

При нормални обстоятелства най-високото ниво е сутрин, а най-ниски вечер, балансът, ако се наруши, нивото на кортизола вечер може да бъде високо, поради което преди лягане сте пълни с енергия и не може да заспите. Безсънието може да наруши здравето ви, така че е много важно да опитате да спите всяка нощ в продължение на осем часа

4. Объркване

Много от токсините засягат работата на мозъка ви и сред тях са аспартам и мононатриев глутамат (MSG). Поради тях може да се почувствате объркани, така че е добре да ги премахнете напълно от диетата. Аспартанът може да се намери в различни видове напитки и без захар, диетични храни и паста за зъби, докато MSG се намира в преработените храни.

5. Неоправдаеми главоболия

Ако редовно имате главоболие без особена причина, нивото на токсините в тялото ви може да е твърде високо. Главоболието също причинява MSG и аспартам, но също така и тежки метали, изкуствени оцветители и консерванти, предава dunavmost.com

1 2

Подобни статии

Top