Как да се отървем от нахални гости?

Най-ценните съвети от потребители в мрежата

Журналист направи запитване в социалните мрежи как да се отървем от нахални гости, съобщи в. „Дейли мейл“.

След това той добави, че експертът по етикет Томас Блейки съветва гостите да си тръгват до 22:30 ч. през делничен ден и в 23:15 ч. през уикенда.

В коментарите под публикацията журналистът получи множество интересни съвети от потребители.

Една дама сподели, че баща ѝ веднъж се качил, облякъл си пижамата и слязъл при окъснелия гост. Друг написа фразата: „Мога ли да ти предложа нещо? Шапката, палтото ти. . . Или такси?“.

В предложенията има и това домакинът да започне да прибира масата, както и да остави отворена вратата на тоалетната, която е използвал току-що, за да пропъди нахалника с миризмата.

Особено красноречив е съветът домакините да изключат осветлението и отоплението и да пуснат видеокасетата от сватбата си. Има и по-мили предложения – кажете на гостите си, че си лягате и ги помолете да загасят лампите, след като си тръгнат.

Друг потребител пък сподели личния си опит „Ако се ожениш за гръцко момиче, сбогуванията в края на вечерта продължават поне два часа“.

И тъй като социалните мрежи са силата на 21-ви век, едно от предложенията под статуса на журналиста гласи: „След като гостите ти най-накрая си тръгнат, задай този въпрос в „Туитър“, след като приятелите ти го видят, ще са наясно какво да правят следващия път“.

Източник:  vesti.bg

 

Top