Как празнуват Нова година по света - DC news

Как празнуват Нова година по света

В последния ден от 2017 година ви представяме кратък обзор на по-интересните традиции в посрещането на Нова година по света.

Вижте как го правят чужденците ?

В Дания хората чупят чинии пред входните врати на къщите си, а според поверието тези с най-голям брой счупени съдове – ще се радват на най-много верни приятели през новата година.

В Мексико жените носят панталони в два цвята – червен, който олицетворява любовта и жълт, носещ материално благополучие.

В Беларус необвързаните жени се състезават в необичайна игра, чиято цел е да наредят купища с царевица и да изчакат, за да видят чии зрънца петелът ще изкълве първи. Счита се, че победителката има най-сериозни шансове да се омъжи през предстоящата година.

В Япония се организират големи новогодишни фирмени партита, където шефовете се държат по-свободолюбиво и равнопоставено със своите колеги в духа на празничната атмосфера и пожеланието за повече успехи през настъпващата година.

В Бразилия хората масово празнуват Нова година на плажа, хвърляйки цветя в океана.

Във Филипините представителките на нежния пол носят поли на точки, чиито кръгли форми символизират монетите и материалната сполука.

В Еквадор по традиция се изгарят снимки и плашила, за да бъдат прогонени лошите спомени от отиващата си година.

Подобни статии

Top