Как ще завърши „Приказката за стълбата“ на кмета Иван Тотев? (ВИДЕО)

Как ще завърши „Приказката за стълбата“ на кмета Иван Тотев!

Този въпрос се върти в главата на повечето пловдивчани, след като градоначалникът обяви миналата седмица, че отказва да се кандидатира за трети път. И тогава, и днес Тотев заяви, че решението му е изцяло лично и че една от причините е липсата на достатъчно енергия за трети мандат.

След изявлението му миналия понеделник, че ще си направи отвод на номинационните събрания на градските структури на ГЕРБ обаче, членовете на партията явно не му повярваха и отново го номинираха. Нещо повече – лидерът на партията под тепетата и настоящ кмет набра най-много гласове. Дали заради уважението и любовта на партийните кадри, или поради някаква друга причина – не е ясно, но кандидатурата му все още оглавява списъка с номинации, които ще бъдат изпратени до Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

И тъй като отвод по време на събранията не бе даден лично от самия Тотев, пловдивчани започнаха да се замислят, дали пък той не се държи като ощипана мома след критиките на Борисов на конгреса на партията? А също, дали тайничко не се надява все пак именно той да бъде човекът на ГЕРБ за предстоящите избори.

Днес кметът обаче потвърди отново намерението си да се откаже от предизборната надпревара. Но намекна, че след като си почине четири години, би могъл да се кандидатира отново за поста през 2023 година. Дотогава щял да продължи да работи за Пловдив, както и досега. Не стана ясно дали като градски лидер на партията или в друго качество.

1 2

Подобни статии

Top