Каква е причината за смъртта на 18-годишния Теодор Давчев?

Все още се чакат резултатите от аутопсията

Стана ясно каква е причината за смъртта на 18-годишния Теодор – син на известния пловдивски адвокат Йордан Давчев. Теодор издъхна в неврохирургията на УМБАЛ „Св. Георги“, а според родителите му има допусната лекарска небрежност, предава NOVA. От здравното заведение от своя страна обявиха в своя позиция до медиите, че има съмнения за претърпяно ПТП и късно потърсена помощ.

„Остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност“ – това пише в епикризата на момчето. Данните са от документа, с който разполагат родителите. Заключението от аутопсията обаче още не е ясно.

„В епикризата пише, че причината за смъртта е остра сърдечна и дихателна недостатъчност. Това е усложнение, което са констатирали като причина за смъртта. Но причините, които са довели до това усложнение, не са посочени в епикризата. Възмутени сме от становището на ръководството на болницата, за последиците и начина на причиняване на тази смърт, която за нас е безспорно поради безгрижно и безотговорно отношение на целия персонал“, заяви бащата на починалия младеж Йордан Давчев.

Вижте повече във видеото:

Подобни статии

Top