Каква маска за лице е най-подходяща за моя тип кожа?

С толкова много нови маски на пазара може да е трудно да се разбере кои от тях наистина ще помогнат на кожата и кой тип е най-подходящ за вашата кожа.

Маски от глина и въглен

Глинените маски и маските с въглен са подходящи за мазна кожа до комбинирана кожа или лъскави т-зони. Това е така, тъй като глината и въгленът абсорбират излишното масло от повърхността на кожата. Въгленът също има уникалната способност внимателно да изтегля мръсотията от задръстените пори. Добре формулирана маска ще остави кожата без блясък, но не суха или стегната. Препоръчваме ви да опитате детоксикиращата маска с въглен на Nuxe.

Маски по време на сън

Маската за сън обикновено е хидратираща маска, която оставяте за една нощ, за да осигури на кожата допълнително подхранване. Оставянето на маската за по-дълго време дава на съставките повече време за работа. Маската за сън често има по-лека текстура. Използвайте ги като последната стъпка във вечерната си рутина и в зависимост от това колко суха е кожата ви, може да се използва вместо нощен крем.

Озаряващи маски

Изсветляващите и озаряващи маски са идеални за тези със суха, без блясък  кожа и за всички, страдащи от пигментация и неравномерен тон на кожата. Една добра маска в тази категория трябва да съдържа мощни озаряващи съставки като арбутин, витамин С, екстракт от боровинки и ниацинамид. Тези съставки подобряват неравномерния тон на кожата и оставят кожата сияйна.

Пилинг маски

Добрата пилинг маска нежно премахва тънък слой мъртви кожни клетки и повърхностна мръсотия от порите, което оставя кожата гладка. Пилинг маските имат способността да проникват в порите и да „издърпват“ черни точки и мръсотия от тях. За да намалите черните точки и да отпушите порите, най-добре е да използвате BHA ексфолиант. Ако искате да използвате пилинг маска, изберете нежна такава, която не съдържа високи концентрации на поливинилов алкохол, което може да има изсушаващ и дразнещ ефект върху кожата.

Добро правило за всяка избрана от вас маска е да избягвате такива, които съдържат дразнещи съставки като алкохол, мента, ментол, евкалипт, камфор и аромати (натурални и синтетични).

Рекламна публикация

Top